sekretariat@cedo.edu.pl     +48 58 351 32 09     692 514 591






KASJER - SPRZEDAWCA




Kurs kierowany jest do osób chcących zdobyć kwalifikacje w zakresie zawodu kasjer – sprzedawca.

Uczestnicy kursu dowiedzą się jakie są podstawowe formy, techniki i metody sprzedaży oraz prowadzenia badań marketingowych, a także jak wykorzystać je w praktyce. Poznają zasady organizacji stanowiska kasowego oraz praktyczną obsługę kas fiskalnych, która to umiejętność niezbędna jest do pracy na stanowisku kasjer - sprzedawca.

Cena szkolenia:
549 zł

W cenie szkolenia - materiały dydaktyczne.

Czas i forma szkolenia:
Szkolenie obejmuje 30 godzin dydaktycznych.

Zajęcia prowadzone są w systemie:
  • • wieczorowym w godzinach 17:00 - 21:00 od poniedziałku do piątku
  • • zaocznym w godzinach 9:00 - 17:00 w sobotę i niedzielę
Certyfikaty:
Absolwenci otrzymują zaświadczenie określone przez Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11 stycznia 2012r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych oraz certyfikat ukończenia kursu w języku angielskim.

Jak skorzystać z naszej oferty?
Każdy kto jest zainteresowany danym kursem powinien:

POBRAĆ:
1) Kartę zgłoszenia  na kurs/szkolenie.

Pobrany dokument wypełnić i przesłać drogą mailową na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. bądź dostarczyć osobiście do ośrodka.

Program szkolenia:
1. Zasady organizacji stanowiska kasjer - sprzedawca
  • • Charakterystyka stanowiska
  • • Zakres zadań i obowiązków sprzedawcy
  • • Urządzenia techniczne na stanowisku pracy
  • • Kultura w pracy sprzedawcy
  • • Podstawy BHP i przepisów PPOŻ
2. Organizacja i technika sprzedaży
  • • Podstawowe formy i techniki sprzedaży
  • • Prezentacja produktu
  • • Metody i techniki badań marketingowych
  • • Formy płatności
  • • Reklamacje i zwroty
  • • Urządzenia techniczne na stanowisku pracy
3. Towaroznawstwo 
  • • Zasady przyjmowania dostaw
  • • Rodzaje dokumentów dotyczących dostaw
  • • Odbiory towarów
  • • Jakość towarów
  • • Rozmieszczenie i znakowanie towarów
4. Obsługa kasy fiskalnej
  • • Podstawowe zagadnienia
  • • Przepisy dotyczące stosowania kas fiskalnych
  • • Obsługa kasy fiskalnej - parametry wstępne, sprzedaż, paragon fiskalny i niefiskalny, anulowanie elementów transakcji
  • • Rodzaje płatności
  • • Obrót gotówkowy
  • • Rabaty, narzuty
  • • Raport kasowe - raport kasjera, dobowy, miesięczny
  • • Paragon a faktura - sposób i zasady wystawiania faktur
5. Obsługa wybranych urządzeń stanowiska sprzedażowego
  • • Terminal POS, monitor i klawiatura POS
  • • Wagi etykietujące
  • • Skaner kodów kreskowych
  • • Szuflady kasowe